Alpha Friends

De coronacijfers nemen weer toe en de maatregelen zijn weer flink aangescherpt. We mogen nog maar twee mensen ontvangen bij ons thuis en bij klachten blijven we, natuurlijk, thuis. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw Alpha. Meer afzeggingen, minder deelnemers en misschien moet je halverwege wel stoppen. Weet dan dat je Alpha Friends doorzetten een prima alternatief is, uitstellen is niet nodig.

Ga je van start met Alpha Friends? Er zijn meerdere trainingen en materialen ontwikkeld, zodat je goed van start kunt gaan met jouw Alpha Friends. Bereid je voor de start van je cursus goed voor door te trainen met je team en de benodigde materialen te bestellen en downloaden.

Wil je hiervan gebruike maken? Neem contact met ons op op manna@rafaelamersfoort.nl

Introductie

Module 1 - Introductie tot Jezus

1
Leven: Is er meer?
20 min
2
Wie is Jezus?
20 min
3
Waarom stierf Jezus?
20 min
4
Hoe kun je geloven?
20 min

Module 2 - De basics

1
Bidden: waarom en hoe?
20 min
2
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
20 min
3
Hoe leidt God ons?
20 min

Module 3 - Heilige Geest

1
Wie is de Heilige Geest?
20 min
2
Wat doet de Heilige Geest?
20 min
3
Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
20 min
4
Hoe nu verder?
20 min

Module 4 - Hoe verder?

1
Hoe kan ik het kwade weerstaan?
20 min
2
Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen
20 min
3
Geneest God ook nu nog?
20 min
4
Hoe zit het met de kerk?
20 min
Ja. Alpha is bedoeld als een relationeel programma waarbij het samen ontdekken de kern is en dit is normaal is een fysieke programma met eten, praatje en groepsgesprekken. Door de Corona0tijd is er een behoefte ontstaan om dit niet meer met groet groepen te doen maar thuis, met 2 of 3 andere mensen om toch ook samen te zoeken naar Jezus. Er zit normaal een compleet team op met diverse rollen en verantwoordelijkheden. We denken dat in een kleine groep zoals deze dit prima door de gastheer/-vrouw gedaan kan worden.
Er zijn meerdere manieren om je voor te bereiden. De eenvoudigste is door naar deze website te gaan https://alphabookshop.kameel.nl/producten/cursussen/alpha/alpha-1/materiaal-voor-cursisten-6/alpha-werkboek-2:9789077565988 en daar het werkboek aan te schaffen. Daarnaast kan je na aanmelding ook alle video's bekijken en daarmee per avond weten wat er komt. Samen met het werkboek ben je dan echt wel goed voorbereid.
Ja zeker. het Alpha Kernteam binnen Rafaël Amersfoort wil je graag helpen. Dit doen ze ook heel actief bij de nieuwe leiders van Alpha Youth die momenteel draait. Wil je contact, stuur dan een email naar alpha@rafaelamersfoort.nl.